Joomla 3.5 Templates by FatCow Complaints

Principiile de regularitate - 1929

1. Regularitatea de origine, adica fiecare Mare Loja să fie consacrată de o Mare Loja regulară sau să se constituie din cel puțin trei loji constituite regular.

2. Credința în Marele Arhitect al Universului, în Vointa Sa Revelată și în nemurirea Sufletului este o condiție esențiala de admitere pentru fiecare Candidat la inițiere.

3. Toți inițiații își asumă jurământul în prezența celor Trei Mari Lumini ale Francmasoneriei (Cartea Legii Sacre, deschisă pe Altarul Jurămintelor, Echerul și Compasul), ceea ce înseamna că revelația de sus obligă constiința celui initiat la ascultare și supunere.

4. Membrii Lojilor trebuie să fie barbați. Se interzice Marilor Loji să întrețină legături cu Loji mixte sau Loji feminine.

5. Marea Loja are jurisdicție suverană asupra Lojilor din obediența sa, în sensul că va guverna gradele simbolice: Ucenic, Companion și Maestru. Marea Lojă nu va depinde și nici nu va împarți autoritatea sa cu un Suprem Consiliu sau o alta putere care revendică controlul sau autoritatea asupra acestor grade.

6. Cele Trei Mari Lumini ale Francmasoneriei: Cartea Legii Sacre, Echerul și Compasul, vor fi expuse întotdeauna în timpul lucrărilor Marii Loji sau ale Lojilor din obediență. Cea mai importantă dintre Marile Lumini este Cartea Legii Sacre.

7. Este absolut interzisă orice discuție pe teme religioase sau politice pe timpul lucrărilor masonice.

8. Vor fi strict respectate principiile Old Charges (Vechilor îndatoriri), Landmark-urile și Regulile Francmasoneriei.